Авантюристичният канал ще представи три нови продукции

Поредицата „Треска за нефрит“ се завръща с втория си сезон в ефира на Viasat Explore. Епизодите ще се излъчват всяка сряда, от 3 август до 21 септември, от 22.50 ч. Освен тази премиера, каналът ще представи още две интересни и нови за българския ефир продукции. „В „Ягуар”: създаването на автомобила, който не може да се купи с пари“ ще се излъчи в петък, 12 август, от 22:50 ч., а от следващия петък – 19 август до 26 август, от 22.50 ч., е ред на „Мечти за рекордна скорост: Най-бързото място на земята“.

Както и в първия си сезон, „Треска за нефрит“ проследява подвизите на Клаудия и Робърт Бънс – собственици на магазин „Cassiar Mountain Jade Store“ в Британска Колумбия, докато се опитват да забогатеят от добив на нефрит. Живеейки в отдалечения Джейд Сити, Клаудия и Робърт осигуряват работа на повечето жители на града, което означава, че благополучието на целия град зависи изцяло от техния успех. С рязкото покачване в търсенето на нефрит - идващо от Китай, където новозабогатялата средна класа мечтае за скъпия символ на висок статус, се поставя и началото на треската за нефрит. Дали семейство Бънс и техните китайски поддръжници ще могат да намерят нефрита, от който се нуждаят? Или Джейд Сити го очакват мрачни времена – гледайте в сезон 2  на „Треска за нефрит“ всяка сряда, от 3 август до 21 септември, от 22.50 ч. по Viasat Explore.

Документалният филм „В „Ягуар”: създаването на автомобила, който не може да се купи с пари“ ни отвежда на пътешествие през процеса на създаване на „Jaguar Lightweight E-Type“ - един автомобил, който е от толкова висок клас, че може да бъде закупен единствено чрез покана. Презентатор и ентусиазиран почитател на класическите автомобили, Марк Евънс отива направо до източника – в легендарната работилницата на Браунс Лейн, за да види създаването на един от най-търсените автомобили в света, където се среща с инженерите и дизайнерите, отговорни за създаването му. Той се присъединява към екипа, докато те започват производството на нов автомобилен парк. Триста колекционери на класически автомобили са кандидатствали за шанса да притежават един от тези изключително търсени ексклузивни автомобили, но само шестима ще бъдат избрани. Марк се среща с други колекционери, които споделят неугасващата му страст към старинните автомобили и към най-редките автомобили на „Ягуар”. Научете повече за производството на тези луксозни автомобили от документалния филм „В „Ягуар”: създаването на автомобила, който не може да се купи с пари“ - петък, 12 август, от 22.50 ч. по Viasat Explore.

„Мечти за рекордна скорост: най-бързото място на Земята“ проследява пътуването на група британски любители инженери, докато се опитват да осъществят мечтите си – от техните британски работилници до солниците на Юта, САЩ. Готови да рискуват живота и здравето си, тези любители на автомобилите се опитват да се присъединят към елитната група, като станат едни от най-бързите хора на планетата. Бил Най представя този вдъхновяващ документален филм от две части, който започва с поглед към екипите, които стоят зад всяка специално изработена машина. Дали тези инженери разполагат с това, което е необходимо, за да видят своите мечти, превърнати в реалност – гледайте в „Мечти за рекордна скорост: Най-бързото място на земята“, петък от 19 до 26 август, от 22.50 ч. по Viasat Explore.

Още за продукциите на Viasat Explore можете да откриете на http://viasatexplore.bg/, както и на Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatExploreBG.