Причината са ремонти и свлачища

Километрични задръствания се образуват по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян заради ремонти. Това съобщи за Радио „Фокус" дежурният в Областно пътно управление.Обрушването на скали по път II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян продължава, като сега се работи по някои от участъците в района на Нареченски бани. Движението се контролира от сигналисти.

По темата

Срокът на въведеното ограничение по пътя и за завършването на обрушването е до 15-ти август. По пътя Асеновград – Смолян се извършват и редица ремонтни дейности, което допълнително затруднява движението на автомобилите. Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки, поради извършване на ремонтно-възстановителни дейности, съобщава " Фокус". Ограничението е валидно до края на месеца, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела. При км 39 завършиха ремонтно-възстановителните дейности по тунела, но започнаха изкопни дейности по пътната настилка.

Препоръчва използването на обход през пътя Девин-Кричим. На мястото на ремонтните дейности е поставена светофарна уредба, която регулира движението. Ремонтът по пътната настилка пред третия тунел трябва да приключи до края на месец август. Днес за времето от 14:00 до 20:00 часа се забранява движението на камиони над 12 тона по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. Призовават се водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат предпоставки за възникването на пътнотранспортни произшествия.

При възможност да се избягват пътувания в участъците с ремонтни дейности, посъветва дежурният в Областно пътно управление.