Зрителите ще научат повече за династията Романови, подвизите на Хитлер и жените викинги

Едни от най-интересните истории от миналото на Русия, Германия и други части на Европа ще представи Viasat History през август. Всеки четвъртък, от 11 до 25 август, от 22.00 ч. ще се излъчва премиерната поредица „Империя на царе: Русия по времето на династията Романови с Луси Уърсли”. На 22 и 29 август от 22.00 ч. е ред на „Хората на Хитлер”, а на 24 и 31 август от 23.00 ч. зрителите могат да гледат „Жените-викинги”. 

Английският историк Луси Уорсли пътува по стъпките на всемогъщата династия Романови, която е управлявала Русия в продължение на повече от три века, преди тяхното царуване да бъде прекратено от революцията през 1917 г. Луси очертава възхода и падението на тази блестяща династия, която се отличава с легендарни фигури като визионера Петър Велики, забележителната Екатерина Велика, която започва живота си като дъщеря на незначителен немски принц и накрая – злочестия Николай II, който е екзекутиран от болшевиките. Огромни дворци, тайни заговори, скандали, двуличие и убийства са част от сагата на едно семейство, чийто драматичен край шокира целия свят. Научете повече за тази династия от „Империя на царе: Русия по времето на династията Романови с Луси Уорсли” – всеки четвъртък, от 11 до 25 август, от 22.00 ч. по Viasat History. 

Любопитните исторически филми продължават с „Хората на Хитлер” на 22 и 29 август от 22.00 ч. Дори когато ходът на войната се обръща срещу силите на Оста, заблуденият фюрер не спира да упражнява мощно влияние върху германската общественост. Мнозина продължават да бъдат убедени, че той все пак ще намери начин за победа, измъквайки се от челюстите на поражението. Завладяващият документален филм от две части насочва вниманието към корените на тази вяра. Въпросът е разгледан с помощта на документи, писма и снимки, които заедно с удивителни, невиждани до този момент цветни филмови кадри рисуват жива картина на живота в политическата хватка на нацистите. 

Викингите са променили картата на Европа завинаги, но някои от най-големите им постижения са заличени – тези на жените, разказва поредицата „Жените-викинги” на 24 и 31 август от 23.00 ч. по Viasat History. В една епоха, много преди суфражетките и равните права, жените-викинги са командвали кораби и са заселвали колонии, водили са военни действия и са преговаряли с императори. В наши дни документалният филм от две части изследва живота на тези изключителни жени, представяйки шокиращи нови прозрения за тази епоха. Комбинация от ексклузивни интервюта с историци-експерти и драматични възстановки, пресъздадени от отличен актьорски състав, отвежда в сърцето на света, който са обитавали жените-викинги. 

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на Viasathistory.bg, както и на Facebоок страницата на канала.