Йълдъръм уверил, че членовете на ФЕТО ще бъдат съдени справедливо

Турският премиер Бинали Йълдъръм е разговарял по телефона с министър-председателя на

По темата

България Бойко Борисов, предаде БТА.

 
Разговорът е бил по инициатива на Йълдъръм, информираха от пресслужбата на турския премиер. 
 
Турският премиер уверил Бойко Борисов, че "експулсираните от България членове на фетуллахистката терористична организация - ФЕТО са поставени извън закона, както и че ще бъдат съдени от турската държава според принципите на правото и справедливостта".
 
"Вярвам,че експулсирането от България представлява един добър пример за другите страни сред нашите приятели и партньори", заявил Йълдъръм, цитиран от БТА.
 
Той подчертал, че турската страна със задоволство е посрещнала изразената от българското правителство позиция на подкрепа на неговото правителство срещу опита за преврат от 15 юли .
В разговора Йълдъръм акцентирал, че са наясно с притесненията, които България има във връзка с нелегалната миграция и предложил турските и българските власти да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество, уточнява агенцията.
 
"Приоритет за нашата страна е изпълнението на споразумението за мигрантите, сключено с ЕС и на визовата либерализация. Но докато се стигне до изпълнението на този етап, предлагам нашите две страни, които са с обща граница, да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество по този въпрос", заявил Йълдъръм.
 
Това предложение било прието от страна на Борисов. Двамата премиери изразили обща позиция, че един подобен механизъм няма да означава отмяна на споразумението с ЕС за мигрантите, се отбелязва в съобщението на премиерската пресслужба, цитирано от БТА.