ЕС не е предприел необходимите крачки за да се защити, смята унгарски министър

"Има опасност от нова бежанска вълна и поради тази причина ще вдигнем нова ограда по

По темата

границите си". Това предупреждение отправи унгарският министър на външните работи Петер Сийярто по време на международния форум в хърватския град Дубровник.

"Последните събития в Близкия изток и региона, както и предизвикателствата пред които е изправено споразумението между Турция и ЕС подсказат, че не трябва да се изключва нова бежанска вълна", каза още той и добави: "Трябва да се защитим, оградата бе пробита многократно. Трябва да сме убедени, че няма да има пробив по южната страна и поради тази причина ще вдигнем нова стена. Според него новата ограда трябва да се построи колкото е възможно по-скоро".

Властите в Будапеща смятат, че споразумението между ЕС и Турция не може да бъде единственият инструмент в борбата срещу новата мигрантска вълна.

Според унгарският министър ЕС не е предприел необходимите крачки, за да се защити от новата мигрантска вълна, уточняват БГНЕС и Хина.

"Всички си мислеха, че мигрантската вълна е преминала, но това не е така", подчерта той и поясни: "Поради тази причина Унгария е длъжна да се защити. Защитавайки себе си, ние защитаваме и държавите на север и запад от нас"