Те му благодариха за подкрепата от създаването на отбора до края на кариерата им

"Златните момичета" от ансамбъла ни по художествена гимнастика се срещнаха с премиера Бойко Борисов и му благодариха за подкрепата и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера. 

По темата

"Вие пръв през 2010 г. протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплинът към нашите големи постижения. Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт”, каза председателят на федерацията Илиана Раева.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

"Изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди Олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на Олимпийските игри в Рио. Благодарим Ви за предложението да ни бъдат дадени пълните приеми за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата. За нас това означава много и винаги ще помним подкрепата Ви", каза Християна Тодорова.

"Златните момичета" благодариха и на спортния министър Красен Кралев за неговата подкрепа през последните две години и по време на Олимпийските игри. Те поканиха Бойко Борисов на бенефиса си.  

Няколко седмици, след като "златните момичета" се върнаха от Олимпийските игри в Рио де Жанейро с бронз, Миролюба Бенатова се срещна с тях. Припомнете си какво споделиха гимнастичките за часовете в залата, за трудностите и успехите по пътя, за училището, за любимите хора, за срещите, разделите, за края на кариерата им и началото на техния пенсионерски живот:

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.