"Международната криза налага личност, която знае езици и да има опит във външната политика", смята още той

„Разтревожен съм и за отношението към десните избиратели, и за бъдещето на страната. И не само защото доминиращата партия издига на практика ляв кандидат. А най-вече заради опасността да избираме между двама леви кандидати, еднакво безразлични към съдебната реформа, неподготвени за големите проблеми пред външната политика, неспособни да бъдат разумен и силен коректив на властите”. Така Радан Кънев, председател на Демократи за силна България, коментира номинираните на ГЕРБ за кандидати за президент и вицепрезидент.

По темата

Според него националната сигурност изисква независим президент, който да е непримирим към корупцията, готов да предложи конституционни промени, да налага смело вето на лобистки закони и решения, установяващи поредни монополи. „Международната криза налага личност, която знае езици, има опит във външната политика, чувства се уверен и независим в кръга на западните ни партньори”, смята още той.

„И преди всичко - дясното значи свобода и отговорност”, допълва още председателят на Демократи за силна България.

„И днес - когато водещата партия предлага кандидат, който не отговаря на нито един критерий за държавен глава - отговорността на десницата и реформаторските сили е тройно по-голяма. И пред десните избиратели, и пред цялата нация”, казва още Кънев.