От движението настояват да няма таван на броя на секциите в страните в страните в ЕС

"Движение България на гражданите" прие декларация, с която иска вот на доверие от своите поддръжници за участие в дясноцентристко управление. Участието в коалицията ще се определи от резултата в президентските избори. Ако той е по-нисък от тези на последните два вота, ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт.

По темата

„Ако кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните два избора, за нас това ще бъде знак за неодобрение. В този случай, веднага след изборите "Движение България на гражданите” ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт”, се казва в декларацията.

Относно Изборния кодекс от движението настояват да няма таван на броя на секциите в страните в страните в ЕС

За квадратчето „Не подкрепям никого” в бюлетината те заявяват следното: „Да не влиза в отчитането на 4-процентната бариера, защото ще се стигне до парламент тип „Парламентът Орешарски”.

От движението обявиха също, че твърдо стоят зад кандидатпрезидентската си двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев.

"Ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 000 гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт", обяви на извънредна пресконференция Меглена Кунева.

"Сещате ли се, ако имаше един лидер на блока. Независимо кой е. В момента Борисов ги вика тези хора и аз ги съжалявам, заради ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един, а той не им е шеф", възмути се в студиото на "Здравей, България" Радан Кънев.

"Ние искаме тези министри, от позицията на лидери - всеки в своята политическа сила - да упражни своето влияние и да консолидира партиите, които се намират в Реформаторския гроб... ааа, блок. Извинявайте за този лапсус. Но можем да го перифразираме - "който копае гроб другиму, сам пада в него". Защото много често това се получава от колегите, които са в парламента", коментира в студиото на "Здравей, България" Георг Георгиев от ГЕРБ. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали.