Изборната социология вещае близо 39% на втория тур за Цецка Цачева и малко под 38% за Румен Радев

По темата

Инфарктен балотаж прогнозира „Сова Харис” на президентските избори следващия месец. Изборната социология вещае близо 39% на втория тур за Цецка Цачева и малко под 38% за Румен Радев.

На 6 ноември „Сова Харис” очаква трети в класацията да е кандидатът на националистите Красимир Каракачанов с 12.5%, следван от Ивайло Калфин (АБВ) – 6.6% и Трайчо Трайков (РБ) – 5.1%.

Според предварителните проучвания, на първия тур избирателите на ДПС ще подкрепят Пламен Орешарски и Ивайло Калфин, а на балотажа ще заложат на генерал Радев.

Засега близо 70 на сто от гласоподавателите имат желание да гласуват и в националния референдум.

Проучването е представително за населението на България над 18 годишна възраст. Чрез двустепенна гнездова извадка са подбрани 200 гнезда на територията на страната. Във всяко гнездо са интервюирани по 5 души. Период на провеждане: 9 – 15 октомври 2016 г. Интервюирани са 1000 души над 18-годишна възраст по метода на стандартизираното face-to-face интервю, провеждано в дома на респондента. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,10%. Изследването е финансирано със собствени средства на агенцията.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали