Секциите в южната ни съседка ще бъдат само 35

Калина Влайкова отиде в Бурса, за да провери как ще протече изборния ден там.  Заради последните промени в Изборния кодекс, секциите в южната ни съседка ще бъдат само 35. 

По темата

Щабовете на партиите се надяват гласуването на всеки един от избирателите да отнеме по-малко от минута.  Част гласоподаватели обаче не знаят, че заедно с изборите за президент, ще се проведе и национално допитване.  

Сали е изселник в Турция от 20 години. Работи като дизайнер на детско облекло в Бурса. Като повечето свои братя по съдба е и активен гласоподавател. За тези избори обаче научил, че гласуването вече не е по желание, а по задължение.

Всъщност глоба няма. А отнемането на гласа важи за пропускане на два поредни еднакви избора. Тези детайли обаче тук се пазят в тайна за сметка на всякакви легенди. Дори от членовете на секционните комисии, какъвто е самият Сали.
 
В ранния следобед неговата секция в община Йълдъръм беше подготвена за изборния ден. А за избирателите в махалата остана да се чудят как 15 000 души ще гласуват задължително в една единствена урна.