Ще бъде ли удължен изборният ден там?

Опашки от желаещи да гласуват се извиха пред редица секции във Великобритания. Пред секцията в Баркинг стотици българи чакаха с часове, за да упражнят правото си на глас. 

30 минути след отварянето на секцията се образуваха огромни опашки от желаещи да гласуват. 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Следобедът опашката стигна до внушителни размери – поне 150 души чакаха в проливния дъжд навън. Много гласоподаватели чакат по 3-4 часа, за да упражнят правото си на вот. 

Проблемът, според сънародниците ни, дошъл от това, че им се налагало да попълват две декларации - съответно за президент и референдум. 

След това данните се вписвали ръчно в списъците.

Според членовете на секционната избирателна комисия в Баркинг до края на изборния ден няма да могат да бъдат обработени данните на всички желаещи да пуснат бюлетина.

В секцията в сградата на българското посолство в Лондон изборният ден премина при изключително висока избирателна активност.

Именно заради подписването на декларации за гласуване и за президент, и за референдум, гласуването се проточи. Средно между един и два часа отнемаше на всеки наш сънародник да успее да гласува там.  

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Репортери: Миролюба Бенатова и Николай Барулов