Актьорът е подтиснат от победата на Доналд Тръмп

Град в южната част на Италия, откъдето са бабата и дядото на актьора Робърт Де Ниро, му предложи възможност за спасение, ако реши да бяга. "Ако след разочарованието от Тръмп той иска да потърси убежище тук, ние сме готови да го посрещнем", каза Антонио Серио, кметът на Ферацано, пише БГНЕС.

По темата

Той изказа подкрепата си за протестите срещу избирането на Доналд Тръмп за президент и каза, че е „подтиснат“ от победата на милиардера, пише БГНЕС. Той беше в Лос Анджелис на премиерата на новия си филм „Комендиантът“.

Попитан как му се е отразила победата на Тръмп над противника му от демократическата партия Хилари Клинтън Де Ниро отговори: „Как се чувствам ли? Много подтиснат“.

"Трябва да изчакаме и да видим как ще тръгнат нещата и винаги да бъдем бдителни по отношение на новото правителство", допълни той.

Запитан дали смята, че протестите са подходящ отговор на резултата от изборите във вторник, той отговори: "Да, абсолютно, нещата не се правят така".

Де Ниро не беше мек в критиката си към Тръмп, описвайки го като "пънк", "прасе" и "идиот". "Бих искал да го ударя в лицето", каза той преди изборите.