Причината е интервю на банкера, в което твърди, че е рекетиран

Банкерът Цветан Василев и премиерът Бойко Борисов ще се сблъскат в съда. Повод за това е интервю на Цветан Василев, в което твърди, че е бил рекетиран за над 100 милиона лева от „дясната ръка на Борисов – Александър Сталийски“. Пред „Би Ай Ти” банкерът разказва, че Сталийски го е изнудвал за огромни суми в замяна на обещание за държавна закрила.

По темата

Премиерът му отговори през социалните мрежи – със закана, че го съди за клевета и обясни, че вече се е консултирал с адвокати.

„Имам доказателства за това, че хора, свързани със Сталийски, който ми беше лично посочен от Борисов като човек за връзка, са били собственици на някои от заводите, които бяха финансирани и придобити чрез фирми под контрола на КТБ”, заяви Цветан Василев.

„Аз категорично заявявам, че не участвам в никакви фирми, бизнеси или офшорки, както впрочем беше доказано още 2013 година, когато отново се сипеха поредица лъжи от медиите на кръга около една фалирала банка. Разговарях с моите адвокати днес, които започват работа по завеждане на нови дела срещу клеветниците”, заяви Бойко Борисов.