Те трябва да платят по 5 000 лева парична гаранция

Хасковският окръжен съд освободи от ареста срещу 5 000 лева гаранция шестимата задържани за корупция при акция на ГКПП “Капитан Андреево” на 30 септември, съобщи БГНЕС.

По темата

Заседанието бе проведено по искане на адвокатите за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки. Според защитниците митничарите и граничните полицаи вече близо два месеца са в ареста, като е извършена голяма част от разследването. Отделно те вече са отстранени от работа и не могат да възпрепятстват по-нататъшното разследване. 

Паричната гаранция трябва да платят задържаните за рушвети гранични полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов, както и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев и Симеон Николов.

Това реши днес Хасковският окръжен съд след продължило над 5 часа съдебно заседание. Магистратите промениха мярката им за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“.

Представителят на държавното обвинение от Софийска градска прокуратура бе подложен на масирана атака от осемте адвокати на обвиняемите митничари и полицаи. Всеки от тях пледира отделно и заседанието се проточи от 14 часа до след 19 часа.