"У дома съм си, ще се концентрирам достатъчно, за да мога да си изпълня започнатото", добави той

Снимка: Богомил Грозев, NOVA

Българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев е готов за победа в първия си мач пред българска публика. Той е в събота в "Арена Армеец", а негов съперник ще е Нигерийския кошмар - Самюел Питър.

По темата

"Напрежение винаги има, но аз имам достатъчно опит и на аматьорския, и на професионалния ринг. Това не е важно, важна е концентрацията. У дома съм си, ще се концентрирам достатъчно, за да мога да си изпълня започнатото", сподели Кобрата и отдаде голямо значение на това, че мачът ще е в София.

"Чувствам се готов, тренирах усилено, концентрирано, специално за този противник. Подготвен съм и ще го покажа на ринга", сподели Пулев и говори за своя съперник от Нигерия.

"Не мога да кажа лоши думи за съперника си, той е добър боксьор. Смятам, че съм по-добрият и по-класният боксьор и за мен е важно просто да го покажа на ринга. От решаващо значение е всичко в този мач", заяви Кобрата, цитиран от Gong.bg

Промоутърът Кале Зауерланд коментира предстоящото голямо боксово събитие между Кубрат Пулев и Самюъл Питър в събота вечер.

"Радвам се, че съм в тази прекрасна държава. Бих искал да благодаря на българската федерация, която помогна да организирам това събитие, както и партньорите ни от NOVA. Мисля, че битката е голяма възможност и за Кубрат Пулев и за Самюъл Питър", коментира Кале Зауерланд.

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

"В събота ще е първият мач на Кубрат Пулев на българска територия, за него той мечтае от много години, за него това е един голям шанс, ако Кубрат победи, то той ще стане официален претендент за световната титла", допълни той.

"За Кубрат това е една голяма възможност да се изправи срещу един опасен съперник, който има силен удар, както и е бивш световен шампион. Имате чудесна зала, има около 1000 билета за двубоя, които не са изчерпани, ще пуснем и промоционални билети", допълни Зауерланд.

Не пропускайте "Нощта на шампионите" и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър на 3 декември, събота от 20.00 ч., в HD качество на живо в ефира на DIEMA SPORT и на платформата GONG PLAY.