ГЕРБ вече върна мандата за съставяне на правителство

 „Нямам никаква представа защо се стигна до тази политическа ситуация. За мен това е една изкуствена криза, защото политическата криза винаги следва някакъв вид икономически спад”, коментира пред NOVA Асен Агов. 

По темата

„В момента България няма икономически проблем. Има приличен икономически растеж. Няма никакво съмнение, че макар и бавно доходите нарастват”, подчерта той и призна: „Аз гледам озадачено на тази политическа криза. 

„Ако тя е продиктувана от интерес на една или друга политическа партия, на мен ми се струва, че сметката излиза крива. Хората се ядосаха на този начин на предизвикване на кризата и с това донесоха този резултат  на генерал Румен Радев”, коментира още Агов. 

„Тази ситуация беше създадена от Бойко Борисов. За мен той извърши четири фатални грешки. Първата грешка, която мобилизира неговите противници, беше сменянето на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Втората грешка беше свързана с референдума. Третата грешка беше кандидатурата на Цецка Цачева. Четвъртата грешка беше заявката, че ще си подаде оставка, ако ГЕРБ не спечели изборите”, коментира социологът Андрей Райчев.  

Какво още казаха Асен Агов и Андрей Райчев в извънредното студио на "Здравей, България"  гледайте тук: