Тя отива на съд за причиняване на смърт и подкуп

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителния акт срещу 52-годишната Анита Мейзер.

По темата

Тя ще отговаря пред съда по две обвинения, повдигнати от Окръжната прокуратура – за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Според прокуратурата Николай е починал след експеримент за демонстрация на сила. Анита Мейзер завързала краката, ръцете и врата му със "свински опашки", по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам.

Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът - представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Стегнатите "свински опашки" на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса свинската опашка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта на Николай Анита Мейзер предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Според прокуратурата тя измислила няколко различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Анита Мейзер съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът ѝ е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита ѝ Анита Мейзер променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Подсъдимата Анита Мейзер се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Тя е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена от състав на съда на 17 август 2016 г.