Столицата ще разполага с 1,25 млрд. лева

Без промяна в данъците на софиянци догодина и повече пари за ремонт и поддръжка на вътрешнокварталните улици. Това са част от приоритетите в бюджета на столицата за 2017-а.

По темата

Планирани са няколко големи пътни ремонта, сред които на бул. "Дондуков", "Граф Игнатиев" и разширение на "Тодор Каблешков".

Ще продължи и строителство на метрото - освен седемте метростанции, които се изграждат сега, ще се копае на за още пет нови места. Продължава строителството на детски градини и реконструкцията на парковете.

С парите за догодина се предвижда да се ремонтират и няколко общински театъра, сред които кукления и театър "София". Ще се увеличат и клетките в зоопарка, който ще приеме нови посетители.

"Общият размер на проекта за бюджет за 2017-а година, който предлагаме днес на Столичния общински съвет е в рамките на един 1, 257 млрд.лв., от които 612,5 милиона лева са собствените приходи на общината", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 "Предлагаме и нови акценти, като влизане в кварталните улици, двойно увеличаване на средствата за междублоковите пространства и една двугодишна програма за изграждане на около 50 километра велоалеи. Продължава реконструкцията и разширението на клетки в столичния зоопарк. Основен акцент ни е подмяната на трамвайните трасета", каза още тя.