Те изразиха съболезнования в социалните мрежи

Джордж Майкъл почина в своята къща на 53 години точно на Коледа. Полицията съобщи, че няма „подозрителни обстоятелства”. Възможно е легендарният британски музикант да е починал от сърдечна недостатъчност, пише „Билборд” (Billboard).

СНИМКИ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ВИЖТЕ ТУК

Съболезнованията си в социалните мрежи споделиха и Елтън Джон, Марк Ронсън, Лиъм Галахар, Брайън Адамс, Мадона, кметът на Лондон Садик Хан, лидерът на британската опозиция Джереми Корбин и много други.

„В дълбок шок съм. Изгубих обичан приятел – най-милата и щедра душа и брилянтен артист. Сърцето ми е със семейството и феновете му“, написа в Instagram британският певец Елтън Джон.

"Прощавай, приятелю! Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?", написа в Twitter Кралицата на попа Мадона

Китаристът на Queen Брайън Мей също беше сред първите, споделили тъгата си в социалната мрежа: "Без думи. Почивай в мир, Джордж."

Пол Янг написа в профила си в Twitter: "Още един път..." и припомни съвместното си изпълнение с Джордж Майкъл от 1986 г. на „Every Time You Go Away”.

Брайън Адамс написа в Twitter: Почивай в мир, Джордж Майкъл! Не мога да повярвам! Толкова невероятен певец и прекрасен човек ни напусна толкова рано!"

Дуейн Джонсън-Скалата написа в Twitter: „Съжалявам да разбера за новината за смъртта на Джордж Майкъл. Брилянтна икона!”

"Сърцето ми е разбито след вестта за кончината на обичния ми приятел. Всички скърбим за него - аз, близките му, приятелите му, светът на музиката, целият свят", написа в Туитър Андрю Риджли, бившата дуетна половинка на Джордж Майкъл от "Wham!"

"Съкрушена съм. Джордж Майкъл беше музикален гений. Благодарна съм, че го познавах", пише актрисата Лайза Минели.

"Обичах Джордж Майкъл откакто се помня. Той беше абсолютно вдъхновение - винаги с крачка напред преди времето си", гласи туитът на актьора и комик Джеймс Кордън.

 

"Абсолютно съм съкрушен от вестта за кончината на Джордж Майкъл. Само преди няколко дни бях в дома му", пише в Туитър музикантът и продуцент Найл Роджърс.

"Не мога да повярвам, че Джордж Майкъл е починал. Той беше един от най-големите певци и автори на песни на Великобритания. Наистина съм много натъжен от загубата на този прекрасен човек", гласи туитът на певеца Хауърд Джоунс.

"Подобни трагични новини се понасят трудно. Напусна ни още един голям певец и автор на песни. Почивай в мир, Джордж Майкъл. По-бързо си отивай, 2016-а", гласи туитът на поп групата "Симпли ред". "О, Боже! Обичам те, Джордж Майкъл. Почивай в мир", написа в Туитър британският певец Роби Уилямс.

"Ти даде на света най-големия подарък - таланта си. Каква загуба!", гласи туитът на певицата Латоя Джексън.

"Кажете молитва за това прекрасно човешко същество, което ни напусна", призовава певецът Мийт Лоуф.

"2016-а ни отне още една талантлива душа. В мислите си сме с близките на Джордж Майкъл", гласи съобщението на членовете на група "Дюран Дюран".

Мениджърът на певеца - Майкъл Лимпан, заяви, че в неделното коледно утро му позвънили със съобщението, че Майкъл е бил открит „спокойно лежащ в леглото”. Изключена е насилствена смърт на музиканта. Според Липман смъртта е предизвикана от сърдечна недостатъчност и е била неочаквана.

През 2011 година музикантът се разболя от тежка форма на пневмония, заради което той отмени поредица свои изяви. По време на лечението на Майкъл бе използвана апаратура за изкуствено дишане, което е можело да доведе до загуба на гласа.