До завършването на оградата по границата остават 20 км

Почти наполовина е намалял потокът на бежанците към България през 2016-а. Това отчете вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова. Според нея, това се дължи на добрата организация на службите. 

По темата

За да бъде завършена докрай оградата на границата, остават два участъка от по 9-10 километра, уточни вътрешният министър в оставка.

Заместник-финансист номер едно Кирил Ананиев припомни, че през 2016-а държавата се е справила на плюс и с парите и отчете излишък от милиард и 500 милиона лева.

„Пет милиона отпусна МВР за специалните части и жандармерията, дойдоха автобусите, ще дойдат и 300 нови коли за полицията”, заяви Бъчварова.

"Старите ще отидат по селата, да сложим по един полицай на село или по един на две села", коментира министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Кабинетът в оставка награди с ордени за доблест и заслуги трима старши комисари от МВР в Бургас, Хасково и Шумен. Калоян Калоянов, Ангел Ганчев и Йълчън Расин бяха отличени заради добрата реакция в снежната обстановка по празниците, трагедията в Хитрино и бежанския бунт в Харманли.