Членовете на формацията не смятат, че е възможно съвместно управление с БСП

Възможна ли е коалиция ГЕРБ - БСП? В партията на Бойко Борисов правят вътрешен референдум, с който да решат дали и с кого евентуално биха се коалирали в следващ парламент.

Първото подобно допитване било, за да се стиковат нагласите в структурите. Но от ръководството признават:  и предстоящите избори са повод.

По темата

Подозренията веднага паднаха върху това дали пък от ГЕРБ вече не са склонни да работят с БСП, след като социологията показва близки резултати на изборите. В телевизионно интервю преди дни премиерът сам намекна, че в следващ парламент всички партии трябва да са склонни на консенсус.

Големите в ГЕРБ обаче не виждат общ път с левицата.

По-добре избори до дупка, отколкото безпринципни коалиции. Такава коалиция е възможна, само ако става дума за сигурността на държавата, а държавата е в много добро състояние. В този смисъл подобни политически Франкенщайн коалиции нямат място”, коментира финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

Членовете на ГЕРБ виждат общо бъдеще със сегашните си партньори, въпреки проблемите в този мандат.

Членовете на ГЕРБ ще трябва да изберат и пет важни според тях области, около които да се съсредоточи бъдещата платформа на партията.

Анкетата ще бъде попълвана електронно, а резултатите от нея ще се обобщят в деня, в който новоизбраният президент Румен Радев встъпва в длъжност.