Мотивът съдът да го острани от длъжност е, че има опасност той да попречи на разследването

„Вярвам на кмета на Пловдив Иван Тотев. Обвиненията не мога да ги коментирам. Но имам доверие на кмета, защото вече втори мандат той е законово избран кмет на града”, коментира за „Здравей, България” Ральо Ралев от ГЕРБ, кмет на район „Северен” в Пловдив.

Припомяме, че вчера Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Община Пловдив Иван Тотев. Магистратите счетоха за основателни твърденията на обвинителите от Софийската градска прокуратура и не прие доказателствата, представени от защитата на обвиняемия. 

По темата

Мотивът съдът да го острани от длъжност е, че има опасност той да попречи на разследването, което в момента се води срещу него. 90% от свидетелите, които тепърва предстои да бъдат разпитани, са общински служители и са на пряко подчинение на градоначалника. Имало опасност той да им повлияе, за да променят те показанията си. 

В подкрепа на кмета се обяви и Димитър Колев, кмет на район „Западен” в Пловдив. Това е и районът, в който се намира зоологическата градина, заради която кметът се раздели с поста си.

„Аз вярвам на инж. Иван Тотев. Не смятам, че той е престъпил закона”, заяви Димитър Колев.

Сигналът срещу кмета Иван Тотев е подаден от Слави Георгиев от ВМРО.

„Зоопаркът е започнал да се строи без валидно разрешително за строеж, както и общ устройствен план”, коментира Слави Георгиев.

Повече по темата гледайте във видеото.