Ще бъде ли водената от него политика изненадата на настоящата 2017 г.?

Доналд Тръмп положи клетва като 45-ия президент на САЩ на тържествена церемония във Вашингтон в петък. Той стана една от големите изненади на 2016 г. с победата си в състезанието с Хилъри Клинтън. Ще бъде ли водената от него политика изненадата на настоящата 2017 г.?

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БАЛОВЕТЕ СЛЕД КЛЕТВАТА НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ

От щата Вашингтон на Запад, до столицата Вашингтон на Изток - хиляди протестираха срещу Тръмп. Повечето демонстрации бяха мирни, но бяха горени знамена, а на няколко пресечки от официалната церемония протестиращи изпочупиха витрини и се сблъскаха с полицията, която отговори с шокови гранати. Арестувани бяха над 200 души. Няколко полицаи са пострадали леко.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Протестиращите се опасяват, че новата администрация ще промени много от досегашните прогресивни политики. Веднага след клетвата страницата на Белия дом за хомосексуални и транссексуални стана недостъпна, както и онлайн докладът на Трудовото министерство за заетостта на хомосексуалните.

Дори страницата на Белия дом за климатичните промени беше заменена с плана на новата власт в областта на енергетиката. Още преди вечерните балове, Доналд Тръмп подписа първата си заповед - службите да спрат да изпълняват разпоредбите на Обама в областта на здравеопазването.

СНИМКИ ОТ ДЕНЯ НА ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ ВИЖТЕ ТУК

Дори след залез слънце протестите продължиха, но без размирици. Някои протестиращи дори се снимаха за спомен с другия лагер - привържениците на Тръмп.

Репортер: Ясен Дараков