"Бях объркан и не знаех какво се случва около мен", разказва момчето

Тази седмица беше развръзката на една драматична история. Едно момче изчезна за близо три месеца и се върна, след като майка му потърси помощ през медиите. Екип на „Комбина” отиде в Пловдив, за да се срещна с 18-годишния Майкъл и неговата майка Гергана. 

По темата

„През цялото време бях при един приятел, който единствен се съгласи да ме приюти. Опитвах се да търся себе си и какво искам от живота. Бях объркан и не знаех какво се случва около мен”, сподели Майкъл.

„Усещам, че хората се опитват да се възползват от мен. Предадоха ме най-близките ми приятели”, допълва той.

Момчето разказа, че не е обичал да споделя проблемите си с баща си, защото е реагирал остро и не му е имал доверие. Случвало се и да му посяга.

Изчезването ми беше бунт срещу баща ми. Исках да го накажа по този начин”, казва Майкъл.

Майката на момчето обясни, че синът й не е живеел с нея, защото не е имала жилище.

„Баща му не ми даваше развод много години и когато реши да го направи съдът попита Майкъл при кого иска да живее. Тогава той избра баща си", разказа майката Гергана.

"Не знам защо съм избрал това. Ако можеше, щях да го променя”, допълва Майкъл.

Това, което Гергана не иска да сподели пред камера е, че през годините, в които са били заедно, бащата на Майкъл е биле и тормозел нея и детето. Подавала е многократно жалби в полицията. Въпреки това оставя родителските права на бащата, защото не е имала възможност да се грижи само за детето си.