Най-добрият ни тенисист няма загуба от началото на годината

Григор Димитров победи Давид Гофен и се класира за полуфинала на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист без проблем се справи с белгиеца и не му позволи да вземе нито един сет. Димитров победи Гофен с 6:3, 6:2, 6:4.

Така той за първи път в кариерата си стигна до полуфинала на "Australian Open", а това е и вторият му полуфинал на турнири от Големия шлем след успеха му на "Уимбълдън" през 2014 година.  

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

"Щастлив съм и ще продължа да играя за вас". С тези думи се обърна Гришо към публиката на двубоя в Мелбърн.

Мачът започна чудесно за Григор, който спечели първите три гейма в мача. Белгиецът обаче постепенно намери своя ритъм и на свой ред спечели следващите три гейма за 3:3. До края на сета обаче българинът отново бе по-добрият на корта и с 6:3 си осигури аванс, пише Gong.bg

Вторият сет започна с три поредни пробива, след което Григор поведе с 2:1. Нов негов пробив за 5:2 пък осигури лесен край на втората част.

В третия сет отново Гришо бе по-добър на корта, но не се възползваше от шансовете си за пробив преди все пак да стигне до важния брейк за 4:3. До края Димитров бе перфектен в своите сервис геймове и след малко повече от два часа подпечата мястото си на полуфиналите в Мелбърн.

Шампионът от тазгодишното издание на турнира в Бризбейн Димитров досега няма загуба през 2017 г.

По пътя си до четвъртфиналите на първия от турнирите от Големия шлем за годината 25-годишният българин отстрани австралиеца Кристофър О`Конъл, корееца Хьон Чунг, французина Ришар Гаске и Денис Истомин от Узбекистан.

На полуфинала българинът ще се изправи срещу победителя в двубоя между бившия №1 в света Рафаел Надал или Милош Раонич.

А какви емоции владеят българите, които подкрепят Гришо от трибуните на кортовете в Австралия? Вижте какво сподели сънародничката ни Жулиета Пеева в ефира на "На кафе":

Още спортни новини четете ТУК

 

След като отстрани и номер 11 в света - Давид Гофен, Григор Димитров се класира за полуфинал в "Australian Open". Възможно е обаче двамата да се срещнат отново на корта, и то много скоро - на тенис турнира в София. "Garanti Koza Sofia Open 2017" ще се проведе в периода 5 - 12 февруари в зала „Арена Армеец”. Сайтът gong.bg е медиен партньор на събитието. 

Освен Гофен, българската публика ще може да види и Доминик Тийм, който загуби на осминафинал в Мелбърн именно от белгиеца. 

Сред звездите, които ще дойдат в София, са и Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки.

Очаква се първите участници в турнира да пристигнат още в петък. 
 
Жребият ще се тегли на 4 февруари, събота, в 15.00 ч. 
 
В понеделник ще се проведе т. нар. Players' Party, на което се събират всички играчи и техните екипи. 
 
Наградният фонд на турнира е почти 500 000 евро. 
 
Победителят ще добави към актива си и 250 точки.