Това обяви американският президент на пресконференция в Белия дом

Доналд Тръмп ще представи нов указ за имиграцията следващата седмица. Това обяви американският президент на пресконференция в Белия дом.

По темата

Указът от 27 януари, който забрани временно достъпа до САЩ за граждани от седем страни с преобладаващо мюсюлманско население, беше блокиран от съда.

По време на продължилата повече от час пресконференция Тръмп засегна много теми. Най-остри обаче бяха критиките му към медиите в страната.

"Пускам телевизора, отварям вестниците и виждам само истории за хаос. Какъв хаос? Точно обратното. Тази администрация е перфектно смазана машина", коментира той.

Милиардерът така и не каза как статии, написани на базата на истинската изтекла информация, може да са фалшиви новини. А опитите на журналистите да го питат отново превърнаха пресконференцията в надвикване.

"Цялата руска история е измама. Просто измама. И, между другото, ще бъде страхотно, ако с Русия имаме добри отношения", допълни новият американски президент.

Тръмп твърди, че не знае негови сътрудници да са били във връзка с руснаците. Нито преди, нито след изборите. И настоя, че няма личен интерес от сближаване с Москва

Накрая той обяви, че победата му в изборите е най-голямата от победата на Роналд Рейгън насам. И само минута по-късно беше принуден да признае, че това не е вярно, след като журналисти изтъкнаха, че Обама, Клинтън и Буш са имали по-добри резултати на изборите.