Президентът на САЩ "си измисли" терористичната атака

Швеция официално поиска обяснение от Съединените щати след реч на Доналд Тръмп. А милиардерът им отговори в Twitter. Вижте как президента забърка поредния скандал и какви шеги си правят с него в Швеция.

Скандалното изказване беше направено на митинг във Флорида. И насочено срещу бежанците, като терористична заплаха.

"Вижте какво става в Германия. Видяхте какво стана снощи в Швеция! Швеция! Кой би повярвал! Швеция!", казва американския президент Доналд Тръмп.

По темата

Всъщност, в Швеция в петък вечерта, не се беше случило нищо. Още по-малко терористичен акт, дело на бежанци. И посланика на скандинавската страна във Вашингтон отправи официално запитване за какво говори Тръмп.

Както медиите в Америка заподозряха малко след странната реч, Доналд Тръмп е гледал телевизия Fox. Известната с крайнодесните си позиции медия излъчвала материал за проблеми на Швеция с бежанците. А тръмп не разбрал, че не става дума за нещо, което се е случило наскоро.

В поредния туит, президентът призна, че е гледал материал по Fox, но нищо повече. А фантомният атентат се превърна в интернет забавление за хиляди шведи. Един от тях написа "и ние имаме проблеми на границата" под снимка как елени минават от Швеция във Финландия.

Друг каза, че трагичното събитие, за което говори Тръмп е разтопяването на снежния човек Олаф, от когото останали само моркова за нос и камъчетата за очи и уста.

А трети публикува клип "какво се нарича престъпление в Швеция", на който мъж тайнствено се оглежда във всички посоки и събаря кофа за боклук.