Три групи от експерти разясняваха реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в университетите

Медицинските специалности и компютърните науки продължават да са най-желаните сред гражданите на Балканите, Молдова и Украйна, които искат да следват в България. Това стана ясно по време на информационната кампания за прием в държавните ни висши училища, която обхвана шест държави, съобщиха от МОН. 

По темата

Три групи от експерти разясняваха реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в университетите. Първата група посети българските общности в Молдова и Украйна, втората - Македония, Албания и Косово, а третата – българите в Западните покрайнини (Република Сърбия). За първи път през тази година се организира информационна кампания за нашите сънародници от Одеса. 

През 2016 г. Министерският съвет увеличи на 1000 души бройката за българите от чужбина, които могат да бъдат приети като студенти, докторанти и специализанти в държавните висши училища в нашата страна. Това число се запазва за предстоящата академична година. Отделно от това страната ни отпуска още 150 бройки за студенти от Македония, 20 бройки за докторанти от всички посочени държави, както и 120 месеца за специализация. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.