Кога да очакваме по-топло време през март?

„В петък ще има едно допълнително понижение на температурите. От север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух с температури от порядъка на минус 4 градуса във височина. Тогава не е изключено отново да превали и сняг. В събота сутринта температурите могат да достигнат до минус 4 градуса, ще бъде доста студено, но през деня бързо ще се затопли”, обясни за „Здравей, България” синоптикът от БАН Красимир Стоев.

По темата

„Досега месечната прогноза за месец март се сбъдва много добре – първото десетдневие беше с по-високи температури, а второто десетдневие температурите са по-ниски от нормалните. Средноденонощната температура на вчера за София бе 2,1 градуса. Това е с 3 градуса по-ниска от обичайното за март”, добави синоптикът от БАН.

До края на месеца ще има динамика на атмосферните процеси. Има повишена вероятност за валежи, особено по време на изборите, прогнозира синоптикът.

„Между 20 и 26 март температурите ще се повишат заради въздушни маси от Африка, които достигат нашата страна от юг”, добави синоптикът от БАН Красимир Стоев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.