Двамата ще се срещнат с оцелели от атаката в зала "Батаклан"

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън заминават този петък за Париж. Херцогът и херцогинята ще се срещнат с президента на Франция Франсоа Оланд, както и с оцелели зрители, които са били в концертната зала „Батаклан” по време на терористичното нападение от 2015, и с хора, преживели атентата с камион в Ница миналото лято.

ПРИНЦ ДЖОРДЖ - 3 ГОДИНИ В 33 КАДЪРА (СНИМКИ)

По темата

Визитата се осъществява на фона на критиките срещу принц Уилям, който е втори по ред наследник на британския престол, че е пропуснал честване на Общността на нациите, за да кара ски с приятели.

34-годишният Уилям и 35-годишната Кейт ще бъдат посланици на добра воля на Великобритания в периода, когато страната се готви да задейства официално процеса по напускане на ЕС.

СЕМЕЙСТВОТО НА ПРИНЦ УИЛЯМ НА РАЗХОДКА ПОКРАЙ ВОЕННИТЕ КРАЛСКИ САМОЛЕТИ (ГАЛЕРИЯ)

Френски списания описват визитата, организирана по молба на британското външно министерство, като елегантна офанзива на Великобритания във Франция, която иска да покаже на съседната държава, че държи на тесните връзки, независимо от Brexit, съобщават БТА и АФП. 

ПАПАРАЦИ ЗАСНЕХА ПРИНЦ УИЛЯМ ДА ПИЕ В КОМПАНИЯТА НА АВСТРАЛИЙСКИ МОДЕЛ

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще са домакини на официална вечеря в посолството на Великобритания и ще присъстват на ръгби мач между Франция и Уелс на Стад дьо Франс в събота.

Посещението в Париж е знак, че Уилям и баща му принц Чарлз постепенно поемат задълженията на кралица Елизабет Втора, която става на 91 години на 21 април. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.