Тази сутрин стотици се явиха на теста по български език и литература, който вече е разделен на модули

По темата

След като в новините на NOVA сигнализирахме за проблем с дипломите на софийския университет, издадени 2009 година, се намеси и образователното министерство. Служебният министър Николай Денков коментира, че има ясни правила как трябва да изглеждат дипломите. Пред националното радио той уточни, че ако документите  не отговарят на тях, то вероятно ще бъдат признати само от университета, който ги е издал.

Изпитите за вход в Софийския университет - по нови правила. Тази сутрин стотици се явиха на теста по български език и литература, който вече е разделен на модули.

Новият формат включва две части- тест с 50 въпроса и есе. Темата, по която трябваше да пишат кандидатите беше озаглавена - "Никой не е съдник на своето дело".

Максималният брой точки, който зрелостниците могат да получат е 100 - 70 от теста и 30 от есето. При липса на есе обаче точки не се дават, дори всички отговори от теста да са верни.

Изпитът е генерална репетиция за матурата по български език и литература, която от тази година също е разделена на модули.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.