Берлин обяви, че става въпрос за тероризъм

По темата

Атаката срещу автобуса на футболния отбор "Борусия" Дортмунд е дело на радикален ислямист. Това е основната версия на разследващите. Вече има и заподозрени, и арестувани за нападението.

Край атакувания автобус полицията е открила писма, в които се говори за атентата срещу Коледния базар в Берлин и се поема отговорност за нападението.

Писмата започват с думите "В името на Аллах" и се говори за участието на страната в коалицията срещу ИДИЛ. В писмата се настоява за изтегляне на изстребителите Торнадо от Сирия и затваряне на военновъздушната база Рамщайн.

Появи се и още едно писмо, в което антифашистка група твърди, че е извършила атаката заради толерантността на „Борусия” Дортмунд към десни фенове.

За нападението над автобуса са заподозрени двама души с ислямистки възгледи. 

Експлозивите са имали парчета метал, едно от които се е забило вътре в автобуса. Взривната вълна е можела да достигне на повече от 100 метра.

Състоянието на пострадалия футболист Марк Барта е добро след операция на ръката му, ударена от счупено стъкло. 

Снощи, след като новината за експлозиите стигна и до стадиона, фенове на противниковия отбор „Монако” започнаха да скандират за Борусия в знак на подкрепа и съпричастност.

Днес отборът поднови тренировките си. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.