Папата призова за сваляне на напрежението между СAЩ и Пхенян

Американският президент Доналд Тръмп не изключи възможността за военен удар, ако Северна Корея проведе ново ядрено изпитание. „Не знам. Искам да кажа,  ще видим“. С тези думи той коментира темата по време на интервю за предаването на телевизия CBS  "Изправи се пред нацията". 

По темата

Aмериканският президенът каза, че няма да е радостен, ако Северна Корея извърши ядрено изпитание, и изрази увереност, че китайският президент Си Цзинпин също няма да е радостен от този факт. Тръмп изрази увереност, че китайският му колега Си Цзинпин оказва натиск на Северна Корея. 

Думите на Тръмп идват ден, след като Северна Корея направи пореден неуспешен опит да изстреля нова балистична ракета. За международно посредничество и за сваляне на напрежението между СAЩ и Пхенян призова папа Франциск.

Той предупреди, че кризата носи риск от разрушителна война. Пред репортери на връщане от визитата си в Египет, папата каза, че ситуацията става „твърде гореща“ и че „ верният път е пътят на преговорите и на дипломатическите решения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.