Ще има ли изненади с министрите в последния момент?

Рокади и корекции в бъдещия кабинет до последния момент. ГЕРБ и Патриотите все още отказват официално да обявят кои ще са министрите в третото правителство на Бойко Борисов. 

По темата

Коалицията се събра за финални решения този следобед. Совалки и уточнения до последно. Така мина денят в политическата централа на ГЕРБ. По обяд, мълчаливо, от там си тръгнаха част от сочените за министри лица на ГЕРБ – Николина Ангелкова, Томислав Дончев, Валентин Радев и Десислава Танева.

По-рано през деня един Карасимир Каракачанов потвърди, че почти всичко е уточнено, но остави на Борисов да каже последната дума.

Каракачанов отказа да каже дали той ще седне в стола на бъдещия министър на отбраната. Източници на NOVA потвърдиха, че именно лидерът на ВМРО ще заеме квотата на Патриотите като титуляр в министерството. Бъдещ финансов министър ще е Владислав Горанов. Екологията отива при Нено Димов.

По информация на NOVA титуляр в социалното министерство ще бъде досегашният директор на Националния осигурителен институт Бисер Петков. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да каже и дума за състава на правителството си пред медиите.

По време на конгреса на КНСБ обаче потвърди, че бъдещите управляващи ще работят за по-високи доходи като затегнат кранчетата на контрабандата и корупцията. 

Съставът на кабинета ще бъде обявен утре, ден преди да бъде гласуван в парламента, съобщи Волен Сидеров след среща в централата на ГЕРБ. Той посочи, че са уточнили състава на кабинета и остава да изяснят заместник-министрите.

Обединените патриоти ще имат вицепремиер, потвърди Каракачанов. Той добави, че в правителството ще има изненади, защото версиите, тиражирани в последните две седмици в медиите, били доста произволни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.