"Той може да ни отдалечи от ЕС и ще създаде проблеми в обществото", смята той

„Рисковете в това правителство са два. Първият е поведението на Патриотите и по-специално на Валери Симеонов. Той излезе на политическата сцена с много остри и разделящи изказвания. Ако продължи, ще ни отдалечи от ЕС и ще създаде проблеми в обществото. Вторият е свързан с това, че засега не се вижда някакво желание да се правят реформи”, коментира в „Здравей, България” Ивайло Калфин, бивш министър в кабинета „Борисов 2”. 

По темата

„За да има реформи, трябва да има експертна компетентност и политическа подкрепа. Експерти има, но все още за мен е тайна дали ще има подкрепа”, допълни той.

Колко ще изкара това правителство зависи от Борисов. Напрежението ще е голямо и проблемът ще му дойде не толкова от опозицията в лицето на БСП, колкото от липсата на дясна алтернатива, тъй като всички десни партии останаха навън”, на мнение е бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Двамата бяха помолени да коментират и новите лица в кабинета „Борисов 3”.

"За мен е странно решението изпращането на Екатерина Захариева в МВнР. Ролята на външния министър в момента е много важна заради председателството ни на ЕС. Трябва да влезе с много висок старт и се надявам тя да се справи.

Относно спорната биография на Румен Порожанов, който ще заеме поста на министър на земеделието, Найденов даде положителна оценка на работата му, когато са работили съвместно.

„Двамата най-важни министри в един кабинет са финансовият и вътрешният. При финансовия министър в лицето на Владислав Горанов няма изненада. Има изненада по отношения на вътрешния министър, тъй като се спрягаха други имена. Единственият отговор за мен е, че Валентин Радев е персонално назначение на Цветан Цветанов”, заяви Мирослав Найденов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.