Най-ентусиазирани са младите курсанти, за които армията е гордост, дълг и призвание

И днес в небето над София летяха самолети и хеликоптери. Подготовката за празника на армията на 6-и май продължава.

На площад "Александър Първи" след 2 дни ще маршируват 1200 военни. Най-ентусиазирани са младите курсанти, за които армията е гордост, дълг и призвание.

„Това е мястото, където се изпичат истинските български характери. Това са хората, готови да действат във всяка една критична ситуация”, казва курсант старшина Благовеста Бонева от Националния военен университет "Васил Левски"-Велико Търново.

По темата

„Приемственост, която не трябва да бъде забравяна. Всеки един от нас ще създаде един уникален спомен за себе си и за поколенията”, заяви курсант старшина Борислав Тодоров от Националния военен университет "Васил Левски"-Велико Търново.

„Българският военнослужещ е доказал своите качества и умения. Превъзхождаме в пъти останалите”, казва ст.лейтенант Ивелин Тодоров, командир на курсантска рота в НВУ "Васил Левски".

По лицата им личи, че са искрени и готови да защитят родината, ако това се наложи. На парада на 6 май няма да видим танкове, но ще видим представители на всички въоръжени сили.

Старт на войсковия марш ще дадат трите вертолета, които и днес направиха тренировка над София. Над центъра на столицата беше спуснат и националният флаг. Задача, която изисква координация и синхрон.

„С достатъчно тренировки, практика и обучение. И с необходимите разчети - стават нещата”, заяви кап. Емил Ганчев, старши пилот на Ми-17, 24-та авиобаза „Крумово”.

Генералната репетиция на празничния парад е тази вечер от 22 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.