Той потвърди, че се е срещал с Корнелия Нинова в ЦУМ

Слави Трифонов - отново пред парламента. Шоуменът за втори пореден ден протестира символично за това, че новите депутати все още не са разгледали въпросите от референдума.

По темата

Той зае вчерашното си място, седна на стол, а зад него застанаха сценаристите му и негови съмишленици. Този път Трифонов се закани, че ако депутатите не решат в полза на референдума, може да предприеме и други мерки. Също така той призна, че среща между него и Корнелия Нинова е имало. 

А политиците са на различни позиции дали трябва да има промени в Изборния кодекс.

„2 милиона са гласували, което значи, че няма как политическата класа да се прави, че не го вижда. Т.е. няма политик, който да не знае вече, че това е проблем и че това е част от исканията на хората”, коментира в „Здравей, България” Антон Кутев.

„Ако този референдум беше самостоятелен, първо нямаше почти никой да отиде да гласува и резултатът щеше да бъде отчайващ. Никой да не си позволява да ни насажда на мен, на нас и на останалите 4 милиона, които не са гласували - да не ни насаждат, че след като 2 милиона са гласували, то ние сме длъжни да послушаме техния глас”, заяви от своя страна Валери Симеонов.

В отговор Трифонов заяви, че Обединените патриоти са избрани едва с 350 хиляди гласа, което не може да се сравнява с 2,5 милиона души, и в това е смисълът на демокрацията. 

„На мен не ми е известно да е обсъждан с г-н Трифонов референдумът. Но вероятно това е, защото той е наясно с категорично заявената позиция на нашата партия веднага след резултата, който се получи, че ГЕРБ ще се съобрази и го направи. Още в 43-тото НС се внесе законопроект от страна на ГЕРБ за обективиране въвеждането в изборното законодателство на мажоритарния вот”, обясни Цецка Цачева.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.