Седем депутати вече решиха да напуснат по своя воля Народното събрание

Рокади в парламента и нова комисия за имунитета на Веселин Марешки. Това успяха да свършат днес депутатите, като поставиха рекорд за продължителност на работния си ден.

В планарната зала депутатите прекараха точно 39 минути. За това време от състава на парламента излязоха 7 депутати, очаква се други седем да ги заместят.

Още 13 влизат на мястото на министрите в Народното събрание. Така на депутатските банки след съгласие от ЦИК ще седнат шампионът по кикбокс Владимир Вълев – Питбула, директорът на регионалната библиотека във Варна Емилия Милкова,  29-годишната общинска съветничка на ГЕРБ в Бургас Галя Василева, музикантът Калин Вельов, юристът Димитър Лазаров.

По темата

Едва попълнили състава на Народното събрание седем депутати го напуснаха по своя воля. С излкючение на един - Дурхан Мустафа от ДПС, всички останали се оказаха от ГЕРБ.  Някои от тези, които за последно влязоха в залата, решиха да използват трибуната за своите 30 секунди слава.

„Квесторите да изкарат двамата депутати от залата, защото вече не са такива. Това в рамките на шегата. За мен това беше първи път да стана народен представител. Затова се изказвам в залата”, заяви Стоян Пасев от ГЕРБ.

Така с усмивка Стоян Пасев потегли към областната управа във Варна.

„Още колко такива решения трябва да вземе залата, защото по груби изчисления ГЕРБ вече загуби мнозинството си”, заяви Кристиян Вигенин от БСП.

Сред освободените беше и Румяна Бъчварова, която става началник на кабинета на Бойко Борисов. Останалите попълват места в областните администрации и министерствата, като зам.-министри.

Сред атрактивните, които влизат на тяхно място в парламента, е световният шампион по кикбокс Владимир Вълев, по прякор Питбула. За разлика от спортния ринг, Вълев не знае какво отношение да чака в парламента. 

„Биячите са на улиците, спортистите са на ринговете и залите. Много хора може да не го разбират, но мисля, че е така. Не мисля, че някой има от какво да се страхува. Аз не отивам там на състезание. Аз отивам да бъда полезен и се надявам да успея”, заяви Владимир Вълев.

Световния шампион смята, че ще бъде компетентен в областта на спорта, където познава проблемите.

Иначе за 39-те минути работа днес,  колегите му депутати успяха да създадат и временна комисия, която да реши дали да свали имунитета на лидера на Воля Веселин Марешки. Главният прокурор го иска заради две дела, по които Марешки е обвиняем.

„Няма да позволя да ме сготвят на тъмно”, заяви Марешки.

Обясни, че обвинението за изнудване е скалъпено. Не е съгласен и с второто - за побоя на общински съветник.

„Ако един шамар може да се нарече побой. Аз съм първият, срещу когото се повдига дело за шамар. Той обиди майка ми”, заяви Марешки.

Той уточни, че сам ще се откаже от имунитета си. Но първо ще изчака първото заседание на временната комисия, на което ще се изяснят фактите по повдигнатите му обвинения. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.