На 17 той й казва: "Каквото и да правите, ще се оженя за вас"

Еманюел Макрон - новият президент на Франция, избран на втори тур с категоричната подкрепа на 66,1%, а крайно дясната кандидатка Марин льо Пен е събрала 33,9%, сочат окончателните резултати.

Макрон получава общо 20 753 797 гласа, срещу 10 644 118 за лидерката на „Националния фронт”.

39-годишният банкер, бивш министър, лидер на движение "Напред" ще е най-младият президент на Франция от Наполеон Бонапарт, който е бил на 40 години, досега. Той е роден на 21 декември 1977 година. 

Вниманието е насочено и върху половинката му - Брижит Троньо-Макрон. Тя е 24 години по-голяма от Макрон, негова гимназиална учителка. Те са заедно вече 20 години. 

СНИМКИ НА НОВАТА ПЪРВА ДАМА НА ФРАНЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

Брижит е бивша учителка по литература. Има три деца и шест внуци. Въпреки напредналата си възраст г-жа Макрон има изумителна фигура, а стилът й на обличане е безупречен.

Всичко започва, когато той е само на 16 в Амиен. Театралният кръжок, в който участвал, е ръководен именно от нея. Тя е силно впечатлена от интелекта на бъдещия политик и постепенно отношенията им придобиват романтичен характер.

В края на учебната година Макрон й признава, че е влюбен в нея.

Баща му, който е професор по неврология, и майка му - педиатър, са потресени от увлечението на сина си. По тяхно настояване напуска училище и започва да учи в Париж.

Преди да замине обаче казва на учителката си: „Каквото и да правите, ще се оженя за вас“.

Когато Еманюел навършва 18 години, Брижит се развежда и се премества в Париж. Двамата стават двойка официално. Женят се през 2007 година.

Двамата нямат общи деца, а това е решение на Еманюел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.