Eдиният от тях намери майка си, която го издирва от години

Кървавата атака на концерта на Ариана Гранде донесе на хората болка, ужас… и човечност. В трагичната нощ двама млади мъже отидоха там като бездомници и си тръгнаха като герои.

Крис Паркър и Стивън Джоунс не се познават. Двамата са пред „Манчестър Арена” с надеждата да намерят подслон и да изкарат малко пари от просия. Единият застава на входа на залата с паничката си в ръка, а другият ляга да спи наблизо.

Как отговориха карикатуристите на атаката в Манчестър (ГАЛЕРИЯ)

33-годишният Крис е по-близо до взрива, разказва в. „New York Times”. Ударната вълна го събаря на земята, но не успява да го рани. Вместо да побегне и да се спаси, той се спуска да помага на жертвите. Опитва да успокои момиче в шок, чиито крака току-що са били откъснати. Казва, че я е загърнал в една от тениските от концерта. Малко по-късно вижда жена с рани по главата и краката си. Тя умира в ръцете му.  

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

„Тя беше на около 60 години. Била е тук със семейството си. Не можех да спра да плача”, споделя той пред АП.

35-годишният Стивън разказва, че e махал шрапнели от ръцете и лицата на малки деца.

„Това, че нямам покрив над главата си, не значи, че нямам сърце или че не съм човек. Това бяха деца. Много деца. Целите в кръв, разплакани и пищящи”, споделя по-късно той пред  ITV News, и добавя: „Иска ми се да вярвам, че и на мен биха ми се притекли на помощ, ако съм в беда”.

След като хората разбират за стореното от двамата млади бездомници, те започват да събират пари за тях в интернет. Само за ден за Паркър са събрани близо 40 000 долара. Отворена е дарителска сметка и за Джоунс.

За Крис обаче има още една изненада. Майка му разбира за неговия героизъм и пише трогателно съобщение в социалните мрежи.

„Това е моят син, с когото отчаяно опитвам да се свържа. Ние не сме се виждали от много време и аз не знаех, че няма дом. Гордея се с него и смятам, че точно сега той се нуждае от мен”, пише тя. 

Редактор: Гергана Тенева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.