"Приятелката ми кървеше тежко откъм врата - сякаш гърлото й е бе прерязано", разказва той

По темата

Свидетели говорят за кървавото нападение в Лондон, което отне живота на седем души и рани над 40.  

"Вървях по улицата и видях един старец на земята. Викаше - "Намушкаха ме, намушкаха ме!" Целият беше в кръв. И тогава видях тези, тримата мюсюлмани. Притичаха и започнаха да мушкат с ножове едно момиче. Нищо не можех да направя. Крещяха "Това е за Аллах!" Момичето викаше за помощ, но нямаше как да му помогна. Хвърлих по тях бутилка, опитах да хвърля и един стол от заведение, но беше завинтен за земята. Сигурно я намушкаха 10 или 15 пъти", разказа очевидец. 

 

Алекс Шелъм е с приятелката си и други двама колеги в кръчмата Mudlark, на метри от „Лондон Бридж“, пише в репортажа си BBC.

"Тя кървеше тежко откъм врата - сякаш гърлото й е бе прерязано. Хората се опитваха да спрат кръвотечението, а ресторантът затвори. 

СНИМКИ ОТ ЛОНДОН В НОЩТА НА ТЕРОРА ВИЖТЕ ТУК

Полицията ни нареди да чакаме в кухнята, докато те обикаляха наоколо, след което ни заповядаха да напуснем ресторанта по най-бързия начин, съпроводени от въоръжени полицаи".

В събота вечер мъж с „голям нож влезе в ресторант на площад „Бъроу", Садърк, близо до „Лондон Бридж“ и намушка двама души", споделя свидетел пред CNN. 

Гледайте повече във видеата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.