Мерките за облекчаване на административната тежест в КАТ са повече от 10, съобщи Томислав Дончев

„Мерките за облекчаване на административната тежест в КАТ са повече от 10 и всяка има различен срок. Има такива със седмичен или двуседмичен срок”, Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след края на работното съвещание в МВР.

„Искаме справките, които са необходими за издаването на един документ или едно разрешително, да се правят по служебен път от самите администрации, а не гражданинът да обикаля, да събира документи и да ги предоставя на друга администрация. Този процес вероятно ще отнеме една година”, съобщи Дончев.

„Ще се фокусираме върху местата, където административното обслужване е трудно, бавно и понякога мъчително за гражданите. Едно от тези места безспорно е КАТ-София. Всеки ден през КАТ-София минават по 2500 човека и около 900 автомобила. Безспорно обслужването там не е на нивото, на което искаме. Затова от няколко дни работим с колегите от МВР и експертите от Министерски съвет, за да видим какви краткосрочни мерки, буквално в следващите няколко седмици, да бъдат предприети, за да се облекчи обслужването“, допълни вицепремиерът, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Една междинна стъпка е поне документите да ги има в електронен вид и човек да може да си ги разпечати, да ги попълни и да отиде с готови документи”, каза още Дончев. По думите му за някои от мерките необходимите средства ще са нищожни. 

В работното съвещание участваха и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, както и политическото и професионално ръководство  на ведомството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.