Организаторите приеха над 2 милиона въпроса към руския лидер

На провелото се в четвъртък 15-о издание на годишната си "пряка линия" руският президент Владимир Путин заяви, че този телевизионен диалог с жителите на Руската федерация му помага да разбере нагласите в обществото, да разбере какво тревожи днес най-много хората. 

Путин говори от специално обзаведено студио с 211 места, в което са поканени гости - граждански активисти или "герои на телевизионни материали", по думите на Дмитрий Песков, прессекретаря на Кремъл.

Организаторите приеха повече от 2 милиона въпроса към руския лидер. Отговорите му се излъчиха директно в ефир от Първи канал на държавната телевизия, телевизиите "Росия 1", "Росия 24" и няколко радиостанции.Путин говори от специално обзаведено студио с 211 места, в което бяха поканени гости - граждански активисти или "герои на телевизионни материали", по думите на Дмитрий Песков, прессекретаря на Кремъл.

По време на телевизионното предаване Путин коментира и новите санкции на САЩ срещу Русия.

"Гласуваните снощи от американския Сенат нови санкции са резултат от вътрешни политически борби в САЩ", заяви държавният глава. 

Предишното издание на президентската "пряка линия" беше на 14 април 2016 г. Рождена дата на предаването е 24 декември 2001 г. 

Кремъл неведнъж е уверявал, че "пряката линия" няма установен регламент и президентът Путин решава сам колко да продължи разговорът му с гражданите в телевизионния ефир. Рекордът датира от 2013 г., когато държавният глава отговаря на въпросите им 4 часа и 48 минути.

Днес президентът призна, че е невъзможно да отговори на всички въпроси, които му се задават.

"Във всеки случай за мен, правителството и президентската администрация ще стане ясно кои неща към днешна дата са най-важни, представляват основен, крещящ проблем, на какво трябва да се обърне специално внимание. Дори само за това, че хората участват в тази съвместна работа, искам да благодаря на всички", подчерта Владимир Путин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.