Коментират евродепутатите Емил Радев и Момчил Неков

Във вторник българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел отговаря на въпроси на европейските депутати. Ако бъде одобрена за поста, тя ще отговаря за цифрова икономика и цифрово общество в Европейската комисия. 

СНИМКИ ОТ ИЗСЛУШВАНЕТО ВИЖТЕ  ТУК

По темата

Изслушването наблюдаваха и някои от българските евродепутати. "Мария Габриел като цяло се представи добре и даде адекватни отговори на поставените въпроси, но тя не говори за дигиталните умения на гражданите. През 2020 година 95% от професиите ще имат нужда от минимални дигитални умения", коментира Момчил Неков от БСП. 

"Перфектно премина изслушването. Мария Габриел отговори цялостно на всички поставени въпроси. Аз мисля, че наистина може да се гордеем, че сме българи с вчерашното изслушване. Всички колеги, с които говорих вчера, бяха много впечатлени от изслушването и от знанията, които показа Мария Габриел", коментира Емил Радев от ГЕРБ. 

Какво следва? 

През следващия месец кандидатурата на Мария Габриел трябва да бъде гласувана в пленарната зала на Европейския парламент, а след това трябва да бъде одобрена и от Съвета. 

Репортер: Антоанета Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.