Отговорите - в "Георги Георгиев на твоя страна"
Второ качество ли е храната, която ни предлагат хотелиерите по Черноморието? Това провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
Само през миналото лято по морето са бракувани близо 350 килограма храни. А при над 2310 извънредни проверки по Черноморието са открити 250 нарушения, т.е. почти при всяка десетка инспекция е открит проблем. Най-често – храни с изтекъл срок на годност, неправилно съхранение, неизяснен произход на продуктите и лоша хигиена.
Мит или реалност е неписаното правило да не се изхвърля нищо от кухнята? И така да се раждат кулинарни шедьоври, за които дори и не подозирате. Например - оризът, гарнитура към пилето, бързо да се превърне в пълнеж за чушки или останалите и леко повехнали зеленчуци за салата да станат част от зеленчукова супа.
Занижиха ли хотелиерите стандартите за качество? И може ли това да прогони туристите?
Как да разпознаем качествената храна? Вижте съветите на шеф Манчев във видеото.
Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.