Тя нямала намерение страната ѝ да плаща компенсация за оттеглянето си от ЕС

Обкръжението на британския премиер Тереза Мей е предупредило бизнес кръговете за възможността от отказ от преговорите за Brexit тази година заради разногласията около "сметката за излизането от ЕС".

По темата

Според британски медии, позоваващи се на високопоставен служител в правителството, подобен ход би трябвало да увери "вътрешния пазар", че Мей няма намерение да плаща компенсация за оттеглянето на страната от ЕС в размер на над 100 млрд. евро, за което настояват някои европейски политици, предаде БГНЕС.

На среща на представителя на правителството с британски бизнесмени веднага след изборите миналия месец, той посочил, че въпреки липсата на окончателно решение за оттегляне от преговорите по Brexit, такъв вариант е възможен. Целта на срещата била да се ограничи негативната реакция на пазарите, в случай че преговорите за размера на плащанията към ЕС бъдат тежки.

През май британският министър за Brexit Дейвид Дейвис обяви, че Лондон може да се оттегли от преговорите с ЕС за излизане на страната от Евросъюза, ако Брюксел продължи с изискването за изплащане на 100 млрд. евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.