"За изминалите месеци на управлението Бойко Борисов изпуска нещата от контрол", твърди Корнелия Нинова

БСП нападна ГЕРБ за липсата на упавленска програма два месеца след съставянето на третото правителството на Бойко Борисов. 

"За изминалите месеци на управлението Бойко Борисов изпуска нещата от контрол", твърди лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея то може да се опише с две думи - "нестабилност и корупция".

По темата

И коментарът на БСП на тема образование. Реформа няма как да се прави само с увеличение на учителските заплати, твърдят от Левицата. Според социалистите част от проблемите може да се решат като финансирането за частните колежи се върне отново само в общинските и държавни училища. И като се въведе само един учебник по предмет, по който да се учи. Иначе за двата месеца управление на герб оценката на опозицията е категорична - и до днес липсва управленска програма.

Според Левицата истинският измерител на воля за решаване на проблемите е да се изпълнят решенията от Консултативния съвет по национална сигурност при президента в края на май.

Тогава бяха набелязани планове за подобрения на условията в сектор "Сигурност", модернизацията на българската армия и попълване на липсващия състав на армията и МВР.

"До 30 юни трябваше да има конкретно разписани мерки по тях", отбеляза Нинова.

За това от БСП още днес ще пуснат писмо с питане до президентството има ли постъпили конкретни планове от управляващите.

Нинова определи вчерашната среща между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов  като опит за потушаване на напрежението. А, Борисов като "доброто ченге".

"Това е добре отиграна тактика: единият да е доброто ченге (Борисов), а другият лошото ченге (Цветанов)", добави тя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.