Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните му оценки, смята той

Критиките на президента срещу договора с Полша за ремонт на изтребителите  са неаргументирани. Това заяви за "Здравей, България" Цветан Цветанов.

"Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на Румен Радев", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ. Изказването му дойде на фона на размяната на реплики между него и президента през последните седмици. 

По темата

Припомняме, че в края на юни по предложение на Цветанов бе създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет и в частност действията на президента Румен Радев. Преди дни пък държавният глава заяви, че Цветанов говори на автопилот и че разбира от апартаменти, а не от самолети. 

"Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин", категоричен бе Цветанов. 

"Целта на комисията за "Грипен"-ите е да изчистим всякакви съмнения за нещо нагласено и некоректно. Трябва да има прозрачност. Силата на демокрацията е в разделението на властите", допълни той и изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал" и че не това е била целта им. 

"Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов. 

В студиото той съобщи, че обучението на дъщеря му в британски университет е струвало 9 хиляди паунда, които тя е изтеглила със студентски заем.

В петък Цветанов се срещна със съветника по вътрешната политика на президента Николай Копринков. Двамата обсъдили как занапред отношенията между Президенството и парламента да са по-гладки. След срещата Копринков обясни, че разговорът е бил приятелски и че ще каже на президента, че вече всичко е нормално. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.