Тя ще съществува за срок от един месец

Парламентът създаде временна комисия, която трябва да установи как са разпределени средствата, предоставени на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Комисията бе одобрена от 184 народни представители, без нито един глас "против" или "въздържал се". Комисията се създава за срок от един месец. За неин председател беше избрана Диана Йорданова от ГЕРБ, а за зам.-председател - Снежана Дукова, също от ГЕРБ.

По темата

По време на дебатите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изтъкна, че партията винаги е била за прозрачност и ще приеме предложението за създаване на комисия.

„За нас водеща е прозрачността и когато има цели от широк обществен отзвук да ги подкрепяме. Има междинен одитен доклад на независим орган и Лиляна Павлова се е съобразила с него и е запознала с него премиера Борисов. Когато обществото се съмнява, трябва да се разбере истината и няма по-добро място за това от българския парламент“, каза още Цветанов.

Павел Шопов от "Атака" пък предложи на БСП да си направят анкетна комисия за Бузлуджа.

От своя страна Кристиан Вигенин от Левицата посочи, че "последното, което искаме като държава по време на председателството, е да обясняваме, че е имало проблеми с НДК и обществените поръчки".

„Най-важното, което има да се върши в НДК до края на годината са ремонтите и председателството и министърът на културата максимално бързо трябва да влезе в ролята си. Има значително забавяне в част от дейностите и трябва да имаме много ясен план за действие“, изтъкна Вигенин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.