Той свързва магистралите и повече от шест общини

След като близо 20 години съществуваше само на карта, пътният възел „Плодовитово” при автомагистрала „Тракия” от днес вече е факт

По темата

Преди обяд съоръжението беше официално отворено за движение. Пътният възел свързва пет общини и автомагистралите „Тракия“ и „Марица“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Недомислицата, която близо 20 години объркваше шофьорите и ги караше да заобикалят по 40 километра, вече е история. Строителството на пътния възел започна след редица обжалвания и процедури за отчуждаване на частните имоти. За да го има пътният възел, община Братя Даскалова закупува мястото, след което го подарява на държавата.

Пътният възел беше построен за два месеца. Държавата плати за него 1 милион и 71 хиляди лева. Само на километър от там е едно от големите тържища в Южна България. Търговците се надяват, че отварянето на пътя ще съживи икономиката.

"Само за 45 дни изградихме една изключително ценна и важна придобивка, която свързва магистралите „Тракия“ и „Марица“, но и редица общини в областите Пловдив и Стара Загора”, каза регионалният министър Николай Нанков.

Той припомни, че заради обжалвания на оценката за въздействие върху околната среда проектът се е забавил с повече от две години. Той даде добра оценка за извършените строителни дейности и благодари за работата на фирмата-строител и фирмата по надзор за стриктния контрол.

Ненков заговори и за разширяване на автомагистрала „Тракия” от София до Пловдив с още две платна, тъй като вече била тясна за големия трафик.

През септември ще бъде преасфалтирано трасето на „Тракия” от Пловдив до Стара Загора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.